Dziś jest: Poniedziałek 25 Września 2017
Imieniny: Aurelii, Władysława, Kleofasa

Rumia Reda Wejherowo portal społeczno-kulturalny Małe Trójmiasto Kaszubskie

Magda Gessler sprawdziła rewolucję! Jak wypadła Świnka i Rybka w Redzie?

Magda Gessler w Redzie, źródło: Facebook

W styczniu wywróciła do góry nogami kartę dań i zmieniła wnętrze restauracji. Dzikie Wino przeżyło trzęsienie ziemi za sprawą gospodyni jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych – „Kuchenne Rewolucje”. Po trzech tygodniach Magda Gessler wróciła do Redy i skrupulatnie sprawdziła, co z jej zmianami zrobili właściciele i załoga restauracji. Czy będzie rekomendacja?

W poniedziałek Magda Gessler i załoga Kuchennych Rewolucji przyjechała do Redy sprawdzić restaurację Świnka i Rybka (dawne Dzikie Wino).

Byłam w "Śwince i Rybce" zupa w kociołku warzywno rybna pychaaa, dorsz w porach śmietanowo koperkowy mniammm, deser na gorąco ciastko czekoladowe z lodem córka "połknęła" także POLECAM ja na pewno tam wrócę i na rybkę i na świnkę jest pysznie i niedrogo - powiedziała Magda Gessler

Zobacz też: Kuchenne Rewolucje w Redzie - Mamy Pierwsze Zdjęcia!

Wywar z dorsza i cielęciny... Cudowna zupa :))) Zaskakujące połączenie smaków morza i ziemi... W Redzie... :))) Pycha! - zachwala szefowa Kuchennych Rewolucji

Pani Gessler, jest zadowolona z przemiany redzkiej restauracji. Ale czy wszystko poszło gładko? Przekonamy się o tym podczas emisji nowego sezonu "Kuchennych Rewolucji" w stacji TVN, który startuje już 5 marca.

Komentarze (62)

Dodaj komentarz

Reklama

Byliśmy tam w jeden dzień i pani prosiła,żeby poczekać na stolik bo akurat się zwalnia i tak kolejne 2 pary usłyszały, które przyszły po nas. Po czym zadzwonił telefon, przyjęła rezerwację i poinformowała nas, że jednak nie będzie stolików wolnych. Brak szacunku dla klienta, może Gessler i zrobiła tam rewolucję ale chyba w ich głowach bo im się poprzewracało.Życzę powodzenia bo trzy pary już tam na pewno nie wrócą.

Telefon kontaktowy to prawdziwa klapa.Chciałem żonę zabrać na walentynki do tej restauracji. Specjalnie dzwoniłem 2 tygodnie wcześniej, żeby zrobić rezerwację. Pani była ogromnie zdziwiona,że ktoś chce zrobić rezerwację, przekonywała, ze to za wcześnie i żebym dzwonił później. Pytam się konkretnie "kiedy później?". Usłyszałem, że za tydzień. Zadzwoniłem po tygodniu (tydzień przed walentynkami) a pani mówi: niestety nie ma już wolnych miejsc.Przypomniałem jej, że dzwoniłem tydzień wcześniej, ale żadnego przepraszam, postaram się cokolwiek zrobić, może inna godzina... Fatalna obsługa, pojechaliśmy do Nordowego Mola i miło spędziliśmy czas.U świnki raczej się nie pojawimy,został niesmak. Wstyd.

widać obsługa nie ma co robić i minusuje prawdziwe niepochlebne opinie na temat obsługi. To mnie jeszcze bardziej utwierdza, że nie grają fair i nie zabiorę tam rodziny czy gości. Szkoda, bo to bardzo blisko miejsca zamieszkania. Radzę popracować nad obsługą, będzie więcej pozytywnych opinii. A teksty typu - nie opłaci mi się dla samej kawy i ciasta czy zupy otwierać restauracji to już szczyt bezczelności.

Naprawdę lokal a raczej nazwa lokalu i osoba która to prowadzi to jedna wielka pomyłka , jadąc na obiad mieliśmy na myśli że zjemy smacznie i ze chętnie tam wrócimy a tu klapa wchodząc do środka na dzień dobry poinformowano nas ze mają tylko zupę i że nie ma sensu nawet siadać kpina z klienta a dla nas szok ale życzymy powodzenia .

zaraz po rewolucji knajpa była długo zamknięta(wiem, ponieważ dzwoniliśmy tam w celu rezerwacji)nie rozumiem tego ruchu właściciela. wydaje mi się, że lepiej by było "płynąć na fali reklamy pantoflowej", którą spowodowała sama obecność p. Gessler. i co z tymi podwójnymi kartami, o których tak było głośno? dalej tak się dzieje czy z tym już koniec?

skandalem jest jedzenie podawane w tej restauracji. Obrzydliwe... Byłam tam z rodziną, nikomu nie smakowało, słyszeliśmy też opinie wściekłych ludzi wychodzących z restauracji. Wszyscy zgodnie twierdzili, że byli tam pierwszy i ostatni raz. Jeśli twierdzisz, że jedzenie jest pyszne to albo pracujesz w tym lokalu albo jesteś kimś znajomym właścicieli

Szkoda czasu antenowego na ten odcinek. Przy obecnym systemie zarządzania i podejściu właściciela lub właściwie jego dzieci, ten lokal ma szansę na zakończenie działalności jeszcze przed emisją odcinka. Banda alkoholików i narkomanów. Szkoda szansy jaką dostali, może ktoś inny lepiej by to wykorzystał. Przy okazji podobnie jak napisał już ktoś powyżej - nie płacą dostawcą, dlatego też będą mieli spory problem by nie sprawdziło się to o czym napisałem powyżej. Bez towaru i bez personelu nie ma najmniejszych szans by lokal przetrwał - gratuluję podejścia

A ja ostatnio bawiłem się tam na podsumowaniu XIX Mistrzostw Polski Pracowników Samorządowych w Piłce Siatkowej Reda 2015. Jedzenie ok, ale toaleta to jakaś porażka, a dokładnie to krany z wodą. Nie dość, że woda puszczana na czujnik (nie ma szans normalnego opłukania rąk), to jeszcze płynie z taką siłą, że chlapie we wszystkie strony. Większość panów wyglądała jakby się olała. Zmieńcie to.

Obejrzałem program i zdumiony jestem postawą Asi i jej brata.Dajmy szansę wykazania się im,to szansa Polaków,żeby nie trzeba było wyjeżdżać za granice za chlebem.Ujęły mnie słowa Asi,że mama ciężko pracowała na to żeby jej dzieci miały lżej i coś dostały od rodziców.To jest piękne,że rodzice myślą o swoich dzieciach.Nie rozumie tylko postawy pana Stanisława,który złączył się z kobietą która,wypadła najgorzej w tym programie.Pani Gessler ujawniła wiele jej błędów,a ja powiedziałbym więcej.Szkoda mi Asi i jej brata,chciałbym żeby takim ludziom powodziło się w życiu,teraz zależy to w dużej mierze od nich samych.Pani Asia,piękna kobieta,ma wdzięk zacnej kobiety,nie zmarnuj tej siły.

Byłam na obiedzie w długi weekend majowy. Pełna sala, miły wygląd lokalu. Sympatyczny kelner w okularach uwijał się szybciutko. Zamówiłam zupę " kociołek rybaka" oraz dla drugiej osoby " dorsz smażony z pomidorami..." + 2 soki ze swieżych warzyw. Smaczene obie potrawy, cena przystępna ( 54 zł ). Ja polecam. Jeszcze kiedys tam zajrzę na pewno.

panie Waldku pan nic nie rozumie pan Stanislaw zostaw wkręcony w te kłamstwa swoich dzieci znam bo tam pracowałem a co do pani Asi to wszystko mowila tp największe oczerstwa wobec pana Stasi pracowałem tam jak jeszcze zyla jej mama to dużo się nasluchalem jak zle już wtedy traktowala swoich rodzicow można napisac o tym ksiazke

W programie pokazano to co sobie wyrezyserowano.... pani Asia nigdy nie szanowała matki, nawet dziecko jej podrzuciła by dupczyć się dalej a teraz mydli oczy... haha Ci co znają ją osobiście wiedzą jaki z niej szkodnik i nałogowiec alkoholowo-narkotykowy.... nawet teraz podrzuca swoje dzieci ojcu i Pani Marii a w TV bezczelnie kłamie i wypowiada sie bez szacunku... czy ktoś zastanawiał się kto zaprosił Magde Gessler i kto chciał pogodzić dzieci z ojcem gdy Pani Joasia wzywała policje na ojca? Kto zdobył kasę aby ratować rewolucje w Redzie by Gesslerowa nie wyjechała? TO BYŁA PANI MARIA i jak jej się odwdzięczono? Została upokorzona a producent filmowy nie pokazał tej ważnej kwestii w programie.... Ludzie gdzie wy macie oczy?? W Nabotoksowa twarz i wielkie źrenice od używek? Zapytajcie ludzi którzy ją znają jak traktowała rodziców i dlaczego na ojca wzywa policje... co to za córka... Gessler zrobiła rewolucje a przez to co pokazali w TV relacje rodzinne są jeszcze gorsze!!!!! UpAjajcie się tym co pokazują a prawda niedługo zostanie sprostowana w TV, wówczas głupio Wam będzie...

Pani Gessler powinna zająć się kuchnią a nie brudami rodzinnymi które przez to co zmontowali w programie jeszcze bardziej pogorszyła!!!! Gratuluje Pani Gessler.. szkoda ze nie pokazano kto zaprosił Gesslerową, komu zależało i kto załatwił pieniądze aby Pan Stasiu zapłacił długi swoich pasożytów co zwą się dziećmi w programie... to była PANI MARIA.. i myślicie że wdzięczność ktokolwiek z dzieci okazał? Otóż nie bo te dzieci są oporne na wiedzę jak to słusznie powiedział Pan Stanisław

Te dzieciaki nie płacą nadal pracownikom... zatrudniają na miesiąc dwa... nie dają kasy, zwalniają i na to miejsce wchodzi ktoś inny.... przykre.... pewnie jeszcze bardziej zadłużą tą restaurację po czym wyjadą z kraju... z reszta Gesslerowa powiedziała prywatnie właścicielowi aby te dzieciaki wysłał za granicę bo nie nadają się do niczego a sam z Marią niech działają bo bynajmniej Maria ma wykształcenie gastronomiczne a te dzieciaki ledwo matury... . Jednak oboje chcieli dać szanse ... no i mają niewdzięczność

No cóż, nie tylko nie płacą pracownikom, ale też dostawcom. Mają dostawców którym zalegają od kilku lat kilkadziesiąt tysięcy złotych i nie zamierzają zapłacić. Mają mnóstwo biznesów dookoła - między innymi knajpę w Karwi,pałac w Sasinie, pensjonat w Karwi, itp. więc nie brakuje im kasy, a na potęgę oszukują ludzi. Może kilka tygodni po emisji odcinka będą jeszcze dbali o jakieś pozory, a później znowu zafundują ludziom ten sam "szajs", jaki serwowany był tam przed programem. Po prostu, jak ktoś ma innych ludzi za gó..no to na pewno nie obsłuży ich w godny sposób.

Rzeczywiście słowo bynajmniej, nawet w nowych słownikach kwalifikowane jako książkowe, jest coraz częściej używane potocznie, nie tylko w sytuacjach oficjalnych (podobnie dzieje się też z do niedawna archaicznym aczkolwiek). Partykuła bynajmniej występuje najczęściej w połączeniu z nie (przykład 1), ale też w zdaniu z zaprzeczonym czasownikiem (przykład 2): 1) Przegrał, bynajmniej nie w wyniku spisku. 2) Nie mam bynajmniej zamiaru ogłaszać tego drukiem. Wykrzyknik bynajmniej, o którym niektórzy nieraz zapominają, może wystąpić samodzielnie jako odrzucenie możliwości twierdzącej (przykład 3). Wykrzyknik bynajmniej może też wzmacniać przeczenie zawarte w poprzedzającej wypowiedzi (przykład 4): 3) – Czy planujesz wyjazd? – Bynajmniej. Robię tylko porządki. 4) Nie był on skromny. Bynajmniej, pycha go rozpierała. (Inny słownik języka polskiego PWN)

Restauracja chyba zart a nie restauracja....szkoda wysilkow pani Magdy Gessler dzwonilam dzisiaj kilka razy umowilam sie z pania na rezewacje stolika na 17 dodatkowo poinformowala mnie ze maja trzy stoliki do wyboru, pytalam sie cxy aby napewno bedziemy mieli gdzie usiąść ponieważ jedziemy z bardzo daleko, oczywiscie xostalam zapewniona ze tak bedzie. Jak przyjechaliśmy to zostalismy odprawieni z kwitkiem nie mielismy stolika kuchnia nie przyjmowala zamówień, kosmos widac ze ludzie nie znaja sie na prowadzeniu biznesu, po tym jak zostałam tam potraktowana nigdy więcej sie tam nie pojawię, rozglos szyko minie i ludzie jeszcze szybciej zorientuja się ze restauracja nie jest warta tego zeby zostawić tam chociax 1 zl.

Och,jaka Pani Maria pokrzywdzona.Jakim prawem wogóle wtrąca sie w interes rodzinnyOna tam nie włożyła nawet złotówki.Zawsze szukała partnera z pieniedzmi i mydli mu oczy jak go kocha,kocha jego pieniądze.Ludzie co z nia współpracuja tez nie maja dobrych relacj.Ludzie co pracowali w Sasinie tez nie dostawali wypłaty tylko cepterowskie gadzety.Po smierci Bogdana,poprzedniego partnera ,szybko znalazła pocieszenie u Pana Stanisława.Powodzenia,przepisz jej majatek a miłośc szybko minie hehe.

Może kilka tygodni po emisji odcinka będą jeszcze dbali o jakieś pozory, a później znowu zafundują ludziom ten sam "szajs", jaki serwowany był tam przed programem. Zresztą z niektórych komentarzy wynika, że już to robią... Po prostu, jak ktoś ma innych ludzi za gó..no to na pewno nie obsłuży ich w godny sposób. Przestrzegam przed korzystaniem z restauracji, chociażby z tego względu, że jedząc tam dorabiasz nieuczciwych ludzi. Każdy kto zna Asię i Marcina wie dobrze, co to za ludzie. Nie tylko nie płacą pracownikom, ale też nie płacą dostawcom. Mają mnóstwo biznesów dookoła - między innymi knajpę w Karwi,pałac w Sasinie, pensjonat w Karwi, itp. więc nie brakuje im kasy, a na potęgę oszukują ludzi. Restauracja jest fajna jako budynek i miejsce, ale w tych rękach nigdy nie będzie sobą reprezentować odpowiedniego poziomu.

Poraszka kto tam Gotuje!!!!!! Niech wraca do mycia garów!!!!!!! Restauracja poraszka poraszka kilka Kilometrow dalej jest Restauracja Beka po kuchennych rewolucjch tam warto zjesc obsługa szefostwo i kucharze to jest poziom zawsze usmiechnieci czuc domowa atmosfere komunie pierwsza klasa dopiete na ostatni Guzik pozdrowienia dla wspanialych kelnerek pani Agnieszki i Natali za przemiłą obsługe wyslijcie obsługe z świnki i rybki do restauracji Beka na szkolenie niech sie uczą od najlepszych!!!!!

ZAMKNIJCIE TĄ OBORE !!!!! az przykro ze ktos zabiera sie tam do gotowania czekanie na same przystanki 30min danie glowne 50min czy wy jestescie nprmalni?! Przy 4 stolikach taka kicha kelnerki tez z przypadku wstawcie zdj kucharzy niech ludzie poznaja tak zdolna ekipe a moze lepiej niech ida na szkolenia jakies Wlasciciele zacznijcie dbac o wlasny interes tyle kucharzy doswiadczonych szuka pracy zatrudnianie mlodziezy to nie dobry pomysl dla was !!! Mamy nadzieje ze jednak posluchacie ludzi i zmienicie ekipe na kuchni.Powodzenia Wrocław.

Strony

Dodaj komentarz

Komentarze na Facebooku